• Aanzicht van de Hofdame, Weesp

De Hofdame

De Hofdame ligt aan de Prinses Irenelaan in Weesp, op de plek van het voormalige Rabobank kantoor, míddenin de stad. Hier is het heerlijk wonen in één van de royale appartementen, gelegen rond een prachtige binnentuin met kleurrijke bloemenhoven. De entree van de Hofdame is een echte eyecatcher. Je kunt het gebouw betreden via de hoofdentree of je parkeert je auto in de halfverdiepte parkeergarage en stapt hier de lift in naar jouw verdieping. Dat is comfortabel thuiskomen.

Historische pakhuizen

Architecten Ton Liemburg en Roland Borst van architectenbureau Het Ontwerpteam uit Vinkeveen zijn verantwoordelijk voor het ontwerp. Bij het ontwerpen van het kleinschalige appartementengebouw hebben zij zich laten inspireren door de kenmerkende historische pakhuizen van Weesp. Zo is het gebouw als één geheel ontworpen, maar zie je tóch onderscheid tussen de verschillende panden, waarin de appartementen gevestigd zijn: verschillende kleuren metselwerk in wit, gemêleerd grijs en roodbruin en afwisseling in puntdaken en platte daken. Het bijzondere ontwerp past dan ook perfect bij de authenticiteit die de vestingstad Weesp kenmerkt.

De naam de Hofdame

De naam de Hofdame is een knipoog naar de Prinses Irenelaan waar het appartementengebouw aan gelegen is. De koninklijke naamgeving zetten we door in de namen van de vijf verschillende type appartementen. Deze zijn vernoemd naar Nederlandse hofdames van verschillende koninginnen: Sophie, Pauline, Julie, Catharina en Elisabeth.

Ruimtegevoel

Het royale gevoel van ruimte wordt bij de appartementen Sophie, Pauline, Julie en Catharina op de bovenste verdieping nog eens extra benadrukt door de nokhoogte van bijna 5 meter! Door de hoge ramen is hier ook veel lichtinval. Alle appartementen zijn duurzaam gebouwd en zijn onder andere voorzien van vloerverwarming en een warmte- en koudeopslag (WKO).

Kleurrijke binnentuin

Je betreedt de Hofdame koninklijk via een verhoogde entree die uitkomt in de weelderige binnentuin. Ook zorgt de tuin voor een fijn groen uitzicht vanuit de appartementen. De tuin is dé plek waar je je buren ontmoet wanneer de eerste zomerse zonnestralen zich aandienen. Met voldoende zitjes rondom de kleurrijke bloemenperken, kun je hier heerlijk in de luwte van de stad een boek lezen of even een praatje maken met je buren.

Impressie binnentuin van de Hofdame in Weesp
Impressie binnentuin van de Hofdame in Weesp

Voor ieder een perfecte woning

In de Hofdame bevinden zich vijf verschillende typen appartementen: Sophie, Pauline, Julie, Catharina en Elisabeth. De oppervlakte van de appartementen varieert van 70 tot 136 m2, ze hebben twee of drie slaapkamers, een ruime woonkamer met een open keuken en een fijne buitenruimte. Omdat deze types verschillende kenmerken hebben, vindt iedereen een perfecte woning in de Hofdame. Door de vele ramen is er veel lichtinval en voelen de appartementen ruim en royaal aan. Alle appartementen hebben een berging op de begane grond of in de kelder én een eigen overdekte parkeerplaats in de halfverdiepte parkeergarage. Via het trappenhuis of de lift zijn de appartementen vanaf de parkeergarage gemakkelijk bereikbaar. Dat is nog eens luxe!

Aanzicht de Hofdame Weesp vanaf Prinses Irenelaan
Aanzicht de Hofdame Weesp vanaf Talmastraat

Duurzaam wonen

De gevels en het dak van de Hofdame zijn uitstekend geïsoleerd met dubbele beglazing en goede vloer- wand- en dakisolatie. Mede door een goede kierdichting wordt op energielasten bespaard en zijn de appartementen vrijwel tochtvrij. Ook worden alle appartementen standaard geleverd met vloerverwarming. Zo wordt er ook ruimte bespaard omdat er geen radiatoren aanwezig zijn en geniet je dus van extra wooncomfort in de Hofdame.

Alle appartementen in de Hofdame worden voorzien van een warmte- en koudeopslag (WKO). Een WKO is te vergelijken met een kleine warmtecentrale waarmee warmte uit de grond wordt gewonnen. Hiermee worden de appartementen in de winter verwarmd, maar in de zomer wordt je appartement juist gekoeld. En dat is extra fijn met die warme zomers. Je bent dus niet meer afhankelijk van gas en een cv-ketel. Met een WKO wordt er ook minder lucht (stof) verplaatst, wat een positief effect heeft op de gezondheid.

Bij de Hofdame is er voor gekozen om de WKO mee te verkopen. Dat betekent dat de WKO eigendom wordt van de eigenaren van de appartementen. De koopsom ligt hierdoor hoger, maar de maandelijkse (service)kosten veel lager. Door de WKO ben je niet afhankelijk van gas en bijhorende kostenstijging. Ook is een WKO toekomstbestendig en milieuvriendelijk. De WKO zorgt in de Hofdame voor warme winters en koele zomers. Dat is nog eens royaal wonen!

Creëer je eigen thuis

De appartementen in de Hofdame moeten direct aanvoelen als thuis. En daar hoort de badkamer natuurlijk ook bij. Een plek waar je ’s avonds onder de douche kan staan of even heerlijk kan bijkomen in bad. Samen met Plieger Sanitair kun je je badkamer naar wens inrichten. Ga je juist voor modern of kies je toch voor een klassieke uitstraling? Laat je informeren en inspireren in de showroom van Nederlands grootste aanbieder op het gebied van sanitair en stel jouw droombadkamer samen!

De keuken speelt een centrale rol in de appartementen van de Hofdame. Of het nou is om die makkelijke maaltijd te bereiden of dat uitgebreide diner voor je familie en vrienden: de keuken biedt alles wat je nodig hebt. De keuken wordt niet standaard meegeleverd en zit dus niet in de verkoopprijs. Dat geeft je als toekomstige bewoner van de Hofdame dé mogelijkheid om de keuken van je dromen zélf samen te stellen. De experts van Voortman Keukens staan in de speciale showroom voor je klaar om jouw wensen volledig af te stemmen op je persoonlijke smaak en stijl. Zo creëer je samen de ideale keuken voor royaal wonen in de Hofdame!

Alle appartementen worden standaard voorzien van een video- intercom installatie. Daarmee kun je als bewoner zien wie er beneden voor de deur staat én mee communiceren. Want veiligheid staat voorop. Optioneel is de basis uit te breiden naar een systeem waarbij bijvoorbeeld ook verlichting, zonwering en gordijnen op aangesloten kunnen worden. Zo kun je gemakkelijk meerdere voorzieningen in je appartement vanaf je tablet bedienen. Dat is nog eens wooncomfort!

Huurappartementen

In de Hofdame komen, naast 30 koopappartementen, ook 16 huurappartementen. De eerste 10 jaar zijn dit – in overeenstemming met de gemeente Weesp – sociale huurappartementen. De makelaars van Vuurtoren | de Makelaars.nl voeren de gesprekken met potentiële huurders.

Omgeving

De Hofdame bevindt zich naast twee basisscholen en een schoolplein. In de ochtendpauze (rond 10 uur) en tussen de middag (12 – 13 uur) spelen hier kinderen op het plein. 

De Hofdame is een ontwikkeling van City Development en Menhir Vastgoed.